verslag: Seminar Energie besparen doe je nu

Meer artikelen
Bijeenkomst in zaal met mensen

Voor de landelijke campagne 'Energie besparen doe je nu' was er een kick-off op het seminar op 9 oktober tijdens Vakbeurs Energie in Den Bosch.

Tijdens de vakbeurs ontmoetten ondernemers en overheden elkaar tijdens het seminar 'Energie besparen doe je nu'. Zij deden inspiratie op aan de hand van deskundigen, tools en praktijkverhalen. Centraal stond de uitdaging om huisbezitters een goed aanbod te doen bij het verduurzamen van hun woning. Wilt u meer weten? Bekijk de presentaties van die dag nog eens terug.

Inspirerende keynotes

De dag startte met twee keynotes. Rob Adams, oprichter van innovatiebureau Six Fingers, sprak over vernieuwing en hoe zoeken en experimenteren hierbij noodzakelijk is. Diederik Samsom, Voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving, gaf antwoord op de vraag: hoe brengen we sociale innovatie aan de man?

‘Tot nu lag de focus op de technische innovatie. Nu is het vooral zaak om ons op sociale innovatie te richten. Als dat ons lukt, kan het hard gaan.’ – Diederik Samsom

Verdiepende workshops

Een vijftal professionals gaf tips en handvatten waar ondernemers direct mee aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld met de organisatie van financiering, de kracht van intermediairs en de inrichting van een efficiënte woonwijkverduurzaming. De ondernemers gingen daarna zelf praktisch aan de slag in workshops. Uit deze workshops verzamelden wij de vijf beste tips. Deze zijn over enkele weken in de toolkit te bekijken op de site Energiebesparendoejenu.nl.

Service menu right