Kabinet zoekt nieuwe Nationale Iconen

Meer artikelen
Still Nationale Iconen header

Gepubliceerd op: 8 oktober 2018 | Gewijzigd op: 8 oktober 2018

Wat zijn Nederlandse topinnovaties die wereldwijde problemen oplossen én bijdragen aan onze economie? Hoe houden we de zorg van de toekomst betaalbaar, hoe gaan we slim met digitalisering om of hoe kunnen we duurzaam en energiezuinig produceren? Het kabinet gaat voor het antwoord op deze vragen voor de derde keer op zoek naar Nationale Iconen.

Nationale Iconen zijn baanbrekende innovaties waar Nederland de wereld mee kan veranderen. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) gaf bij de Innovation Expo in Rotterdam het startsein voor de verkiezing van nieuwe Nationale Iconen. Het kabinet benoemt de Iconen in september 2019.

Maatschappelijke uitdagingen oplossen

Staatssecretaris Keijzer (EZK): "Nederland is in binnen- en buitenland bekend vanwege alle creatieve ondernemers. Zij ontwikkelen innovatieve producten en diensten die dagelijkse problemen oplossen. Constant werken aan nieuwe innovaties, is de basis van onze groeiende economie. Daarom maken we juist op de Innovation Expo, te midden van 230 toonaangevende Nederlandse ondernemers en onderzoekers, de zoektocht naar nieuwe Nationale Iconen bekend. Innovaties helpen ons om maatschappelijke uitdagingen op te lossen. En ondernemers zorgen dat we Europees innovatieleider blijven. Daar ben ik trots op!"

Lees het hele nieuwsbericht op Rijksoverheid.nl

Meer weten?

Lees meer over Nationale Iconen op rvo.nl (hier vindt u het reglement en het aanmeldformulier) of ga naar nationaleiconen.nl.

Service menu right