Nederland helpt bij bloeiende Marokkaanse denim-industrie

Meer artikelen

Nederland helpt Marokko bij het verbeteren van zijn denim-productie. Tijdens een oriënterende missie naar Casablanca eind 2017 ging een Nederlandse delegatie in gesprek met vertegenwoordigers van de Marokkaanse textielindustrie. De bloei van de Marokkaanse denim-industrie biedt ook kansen voor Nederlandse ondernemers.

De textielproductie speelt een belangrijke rol in de Marokkaanse economie. Zij is goed voor een kwart van de export en biedt werk aan 15% van de Marokkaanse bevolking. Binnen de textielindustrie is de denim-productie een van de snelst groeiende sectoren. Van de stof denim worden onder andere spijkerbroeken gemaakt.

Duurzame en veilige productie

Tijdens de missie naar Casablanca sprak de Nederlandse delegatie met afgevaardigden van de denim-industrie over zaken als: hoe kan de denim-productie in Marokko verbeterd worden? Wat zijn de grootste obstakels en hoe kunnen die aangepakt worden?

Uit de gesprekken bleek onder andere dat Marokkaanse denim-bedrijven de werkomgeving veiliger kunnen maken en hun productieproces duurzamer. De Marokkaanse denim-industrie wil zich ook meer gaan richten op de hogere marktsegmenten, het ontwikkelen van nieuwe afzetgebieden en het sneller reageren op wereldwijde trends. Deze uitdagingen bieden ook kansen voor Nederlandse ondernemers met kennis van deze onderwerpen.

Gezamenlijk trainingsprogramma

De Nederlandse overheid bekijkt of we een gezamenlijk trainingsprogramma voor veiligheid en duurzaamheid op kunnen zetten. Nederlandse bedrijven kunnen hierbij ondersteunen op het gebied van Design & Development, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, en Marketing. Maar ook door op locatie bedrijven te helpen met het creëren van veiliger werkomstandigheden.

De oriënterende missie werd opgezet door de Nederlandse ambassade, georganiseerd door RVO.nl en gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit initiatief? Neem contact op met:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Aafke Wortelboer
E: aafke.wortelboer@rvo.nl

Heeft u vragen over zakendoen in Marokko? Neem contact op met:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Hidde Jan Buning
E: HiddeJan.Buning@rvo.nl

Service menu right