Challenge: 'Stad van de Toekomst'

Meer artikelen
daktuin

De Challenge 'Stad van de Toekomst' is een WIN-WIN voor innovatieve initiatieven. Het doel daarvan is om de creativiteit en denkkracht in steden optimaal te benutten.

Steden zijn broedplaatsen van nieuwe ideeën, inzichten en werkwijzen. De Challenge 'Stad van de Toekomst' ondersteunt stadsvernieuwers bij het realiseren van hun initiatieven. Dit moet leiden tot innovaties die stedelijke regio's in Nederland in staat stellen verder te groeien en ze leefbaar te houden. De Challenge 'Stad van de Toekomst' ondersteunt deze initiatieven en biedt ze de kans om versneld te worden uitgevoerd.

Voor wie?

Voor iedereen met initiatieven om de leefomgeving in steden te verbeteren zoals sociale ondernemers, stedelijke pioniers en samenwerkende vrijwilligers.

Wat doen wij?

We organiseren ontmoetingen met experts, met inspirerende voorbeelden, met geestverwanten en ervaringsdeskundigen, met coaches die helpen reflecteren. En vooral ook met andere vernieuwers. Daarnaast krijgen 10 geslecteerde projecten een groeibudget mee.

Selectie

De Challenge Stad van de Toekomst begon in april 2015 met een open inschrijving. Ruim 150 slimme vernieuwers en veelbelovende projecten van toekomstmakers meldden zich aan voor de Challenge.

Ondersteuning door experts

Tot aan de finale van de Challenge, op 14 april 2016, krijgen al deze stadsvernieuwers ondersteuning aangeboden. Tijdens enkele bijeenkomsten komen ze met experts en met elkaar in contact. Hiermee zetten we in op een actief netwerk van stedelijke pioniers.

Selectie voor 50 pitches

In juni 2015 zijn uit deze groep 50 initiatieven geselecteerd die hun project mochten pitchen. Vervolgens zijn door een vakjury 10 finalisten geselecteerd die doorgaan naar de Urban Accelerator.

Urban Accelerator

10 finalisten van de Challenge ‘Stad van de Toekomst’ nemen deel aan de Urban Accelerator. Dit is een op maat gemaakt programma dat eindigt in maart 2016. De winnaars staan op het podium tijdens de Innovatie Estafette op 14 april 2016.

Initiatiefnemers

De Challenge is een initiatief van Agenda Stad en de Innovatie-estafette 2016 in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, Kennisland en de RVO.nl.

Meer informatie

Aanvullende informatie vindt u op www.challengestad.nl. Of kijk op Twitter: #challengestad @challengestad. Vragen stuurt u naar challengestad@rvo.nl.

Service menu right