Regeling uitvoer zuivel

Meer artikelen
Nederlandse kaas

De Europese Commissie (EC) heeft regels gesteld met betrekking tot de uitvoer van zuivelproducten.

Voor de uitvoer van zuivelproducten naar landen buiten de Europese Unie moeten in de betreffende landen in principe invoerrechten worden betaald. Meestal is voor de uitvoer van zuivelproducten geen uitvoercertificaat vereist. Soms komt u in aanmerking voor verlaging of ontheffing van invoerrechten in het derde land. Dan heeft u wel een uitvoercertificaat nodig. Dit vraagt u bij ons aan.

Hoe u het uitvoercertificaat aanvraagt, welke documenten u nog meer nodig heeft en hoe het werkt met de tarieven vindt u in het document Basisregeling uitvoer zuivel onder aan deze pagina of in de Basisregeling uitvoer.

Met de Basisregeling uitvoer zuivel geeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit invulling aan handelsafspraken tussen de Europese Unie en niet-EU-landen.

Voorwaarden

De zuivelproducten die worden uitgevoerd moeten altijd van goede handelskwaliteit zijn. Wij adviseren om eerst bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na te gaan aan welke voorwaarden uw product moet voldoen. Ook het land van bestemming kan bepaalde eisen stellen aan de producten die in dat land worden ingevoerd.

Informatie

De uitvoerregeling bevat informatie over:

  • gecontingenteerde uitvoer van melkpoeder naar de Dominicaanse Republiek
  • gecontingenteerde uitvoer van kaas naar de Verenigde Staten
  • gecontingenteerde uitvoer van kaas naar Canada

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van wijzigingen? Meldt u zich dan aan voor de RSS-nieuwsvoorziening van RVO.nl. Hoe doet u dat? Bekijk de tips.

Download:

Service menu right