Zakelijke kansen in Duitsland

Duitsland staat bekend als een industrieland. De auto-industrie, de machinebouw, elektrotechniek en de chemie zijn de belangrijkste pijlers voor de Duitsers.

Het is de dienstensector die het meeste bijdraagt aan het bruto binnenlands product. Vooral de zakelijke dienstverlening, voedingsmiddelen, logistiek, ICT en telecom spelen daarin een grote rol. Door de toenemende vergrijzing is ook de zorg een interessante sector in de Duitse economie.

Kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Marktrapporten Duitsland

Zakelijke ondersteuning

In Frankfurt, Hamburg en Stuttgart zijn Netherlands Business Support Offices (NBSO's) gevestigd. Het NBSO-netwerk biedt informatie aan Nederlandse bedrijven en helpt bij het zoeken naar zakenpartners.

  • Het NBSO Frankfurt focust zich op de sectoren ICT, games en elektronica.
  • Het NBSO Hamburg focust zich op de maritieme industrie en de luchtvaartindustrie.
  • Het NBSO Stuttgart focust zich op de gezondheidssector.

Concrete zakelijke kansen publiceert het buitenlandnetwerk op internationaalondernemen.nl.

Innovatie

Wetenschap en techniek genieten een hoog aanzien in Duitsland, zowel bij het algemene publiek als bij beleidsmakers en ondernemers. De overheid besteedt veel aandacht en geld aan wetenschap en innovatie. De hoogtechnologische industrie draagt in belangrijke mate bij aan de innovatiekracht van Duitsland.

De vestigingen van het IA-netwerk in Berlijn en München volgen de technologische ontwikkelingen in Duitsland en signaleren zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers.

Projecten

Jaarlijks besteden internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie miljarden euro's aan projecten. Uit deze projecten komen zeer veel opdrachten. Hier liggen zakelijke kansen voor u.

Bekijk projecten en aanbestedingen (tenders) van deze organisaties op Netvibes. Ook op de website Development Business van de Verenigde Naties vindt u veel projecten en tenders. Om deze informatie te bekijken (en om goed te kunnen zoeken), moet u zich wel abonneren op deze site. Een abonnement kost rond de 600 Amerikaanse dollar per jaar.

RVO.nl ondersteunt verschillende projecten in Duitsland. Bekijk per sector de lopende en afgeronde projecten.

Service menu right