Zakelijke kansen in Myanmar

Via deze pagina vindt u sectorrapporten en informatie over actuele projecten en aanbestedingen in Myanmar.

Marktrapporten met kansrijke sectoren

RVO.nl en het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten, Netherlands Business Support Offices (NBSO's), Innovatie Attachés en landbouwraden publiceren rapporten over kansrijke sectoren in het buitenland.

Het Centrum ter Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden (CBI) publiceerde Engelstalige factsheets over de markt voor schaal- en schelpdieren en over de kledingindustrie in Myanmar.

Op de website van de Nederlandse ambassade in Myanmar vindt u ook rapporten en nuttige links.

Projecten

Jaarlijks besteden internationale organisaties zoals de Wereldbank en de Europese Unie miljarden euro's aan projecten. Uit deze projecten komen zeer veel opdrachten. Hier liggen zakelijke kansen voor u.

Bekijk projecten en aanbestedingen (tenders) van deze organisaties op Netvibes. Ook op de website Development Business van de Verenigde Naties vindt u veel projecten en tenders. Om deze informatie te bekijken (en om goed te kunnen zoeken), moet u zich wel abonneren op deze site. Een abonnement kost rond de 600 Amerikaanse dollar per jaar.

Kansen voor baggeraars en sluisbouwers

Een van de prestigeprojecten van de overheid in Myanmar is de Pan Hlaing sluis. RVO.nl droeg bij aan een verkennende studie. Royal Haskoning DHV gaat in opdracht van RVO.nl een haalbaarheidsstudie uitvoeren. Deze studie biedt kansen voor Nederlandse bedrijven bij mogelijke baggerwerkzaamheden en de mogelijke bouw van een sluiscomplex. Waarschijnlijk schrijft de overheid in Myanmar hier in 2016 een internationale tender voor uit.

Op de website Aiddata.rvo.nl vindt u een overzicht van projecten in Myanmar, die RVO.nl uitvoert in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. U kunt filteren op onder meer locatie, sector en programma.

Service menu right