Demonstratie energie-innovatie DEI

Investeert u in een energie-innovatie, alleen of in samenwerking met bijvoorbeeld de leverancier van de innovatie? U komt dan in aanmerking voor de subsidie Demonstratie Energie-Innovatie (DEI). Deze subsidie draagt bij aan de economische (groene) groei in Nederland.

Deze regeling is tijdelijk gesloten. U kunt nu niet aanvragen.

De subsidie Demonstratie Energie-Innovatie draagt bij aan de economische (groene) groei in Nederland. Ook kan uw project een voorbeeld zijn voor afnemers in binnen- en buitenland. Uw energie-innovatie moet technologieën demonstreren die de Nederlandse economie versterken door:

  • hogere omzet
  • meer werkgelegenheid
  • toename van export van en door Nederlandse fabrikanten, technische dienstverleners of leveranciers

DEI 2019

In 2019 verandert de regeling Demonstratie Energie-Innovatie (DEI). De regeling richt zich dan meer op CO2-reductie en er komen nieuwe thema's bij. Ook de aard van de regeling verandert: van tender naar beoordeling op volgorde van binnenkomst van volledige aanvragen. Zie het nieuwsoverzicht voor de laatste informatie over de DEI. Meer informatie over de veranderingen in de DEI volgt in januari 2019 op deze webpagina.

Heeft u al een projectidee waar u DEI voor zou willen aanvragen? Leg dat aan ons voor en laat uw projectidee nu alvast toetsen!

Budget

Project

Subsidieplafond 2018

DEI project eerste tender
(Gesloten)

€ 20 miljoen
DEI-project tweede tender
(Gesloten)
€ 20 miljoen

Voorwaarden

Wat voor projecten komen in aanmerking voor subsidie en wat zijn de voorwaarden en criteria? U vindt ze op de pagina's:

Aanvragen

De tweede tender is op 23 oktober 2018 om 17.00 gesloten. U kunt nu geen aanvraag meer indienen.

Projectidee toetsen

Laat uw projectidee toetsen zodat u de definitieve subsidieaanvraag voor een Subsidie energie-innovatie kunt doen. Als dat van toepassing is, wijzen we u op andere subsidies die mogelijk interessant zijn.

Projectbeheer

Voert u al een project uit onder de DEI? Ga dan naar mijnrvo.nl voor de indiening van een voortgangsrapportage, projectwijziging of aanvragen van de vaststelling.

Achtergrond

De subsidie Demonstratie Energie-Innovatie maakt deel uit van de Topsector Energie. De Topsector Energie beschikt jaarlijks over een budget van ruim € 100 miljoen. Deze subsidie is voor onderzoeks- en demonstratieprojecten op het gebied van energie-innovaties. Kijk voor het overzicht van de verschillende subsidies op Subsidies energie-innovatie.

Meer weten?

DEI In de praktijk

  • Bekijk de video over Black Bear Carbon. Zij hebben met de DEI een revolutionaire fabriek gebouwd om autobanden milieuvriendelijk te recyclen.
  • Bekijk de projecten van andere ondernemers die eerder DEI-subsidie ontvingen op de kaart met DEI-projecten.
  • Wat maakt een demonstratie tot een demonstratieproject en welke tips hebben andere ondernemers voor u? Lees het in de praktijkverhalen DEI.

Service menu right