Dutch Good Growth Fund (DGGF)

Wilt u zakendoen in het buitenland? En heeft u moeite om de financiering rond te krijgen? Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) biedt leningen, garanties en exportfinanciering. Zo komt u snel een stap verder met uw internationale ambities.

Door het verstrekken van financiering en verzekeringen maakt het ministerie van Buitenlandse Zaken met DGGF ontwikkelingsrelevante handel en investeringen mogelijk in een groot aantal landen. Het fonds bestaat uit 4 onderdelen:

Investeren Nederlands mkb

Het DGGF helpt Nederlandse mkb'ers die zakendoen met ontwikkelingslanden en opkomende markten met op maat gesneden dienstverlening.

Wilt u investeren in een van de DGGF-landen, maar krijgt u de financiering met uw bank niet rond? Het DGGF-onderdeel Investeren Nederlands mkb biedt steun in de vorm van leningen, garanties en participaties. Dit onderdeel is ook beschikbaar voor start-ups. Check in 5 minuten met de interactieve tool of u aan de DGGF-voorwaarden voldoet. Of vul direct een QuickScan in.

Importeren Nederlands mkb

Importeert u goederen uit een ontwikkelingsland of opkomende markt? Wilt u verder groeien, maar krijgt u de financiering niet rond met uw bank? Het DGGF-onderdeel Importeren Nederlands mkb ondersteunt import van Nederlandse ondernemers met garanties en leningen tot een maximum van € 15 miljoen. Check in 5 minuten met de interactieve tool of u aan de DGGF-voorwaarden voldoet. Of vul direct een QuickScan in.

Technische assistentie

Wilt u uw activiteiten verder uitbreiden in ontwikkelingslanden? Het DGGF-onderdeel Technische Assistentie (TA) biedt hiervoor aanvullende ondersteuning aan Nederlandse ondernemers. TA staat open voor gevestigde mkb-ondernemingen en startende ondernemingen (start-ups). Het kan van toepassing zijn voor investeringen in een DGGF-land (assets en werkkapitaal) en import uit een DGGF-land (Supply Chain Finance).

Exporteren Nederlands mkb

Wilt u exporteren naar een of meer van de DGGF-landen? Het DGGF-onderdeel Exporteren Nederlands mkb biedt een exportkredietverzekering en exportfinancieringsmogelijkheden. Check in 5 minuten met de interactieve tool of u aan de DGGF-voorwaarden voldoet. Of vul direct een QuickScan in.

Investeringsfondsen lokaal mkb

Bent u een beheerder van een investeringsfonds, dat zich inzet om de toegang tot financiering voor lokale mkb-ondernemers in een DGGF-land te vergroten? Het DGGF-onderdeel Investeringsfondsen lokaal mkb moedigt u aan met innovatieve initiatieven te komen.

DGGF in de praktijk

Bekijk onderstaande video's en ontdek of u ook gebruik kunt maken van DGGF.

Meer inspiratie opdoen? Bekijk het totale nieuwsoverzicht op de DGGF-website.

Meer informatie

Informatie over voorwaarden, aanvraagprocedures, voorgenomen en afgesloten transacties vindt u op de website www.dggf.nl.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), Atradius Dutch State Business en een consortium van PwC en Triple Jump voeren het programma uit. Bij RVO.nl is een centraal loket ingericht, waar u met uw vragen over het DGGF terecht kunt.

Service menu right