Netherlands Strategic Programme for Energy Executives Training (EET)

Wilt u een manager uit de energiesector een traineeship laten volgen in uw bedrijf? Het Netherlands Strategic Programme for Energy Executives Training (EET) biedt daar mogelijkheden voor. EET is een trainingsprogramma met daaraan gekoppeld een traineeship. De training is bedoeld voor managers uit Aruba, Brazilië, Curaçao en Mexico, die werkzaam zijn in de energiesector. Denk daarbij aan olie en gas, renewables, offshore energy en havenontwikkeling.

In 2019 richt EET zich meer op clean energy, renewables, energy efficiency in de industrie en de energietransitie. Er zijn in totaal 20 plekken beschikbaar. Dit jaar staat het programma ook open voor managers uit Aruba, Brazilië en Curaçao. Voor deze landen zijn 5 plekken beschikbaar. Voor deelnemers uit Mexico zijn er 15 plekken.

Met het programma biedt u een traineeship aan, aan een deelnemer. Hiermee wil de overheid Nederlandse energiebedrijven in staat stellen om zakelijke kansen in Aruba, Brazilië, Curaçao of Mexico te verkennen. Het uiteindelijke doel is om handelsrelaties te creëren tussen Nederlandse bedrijven en partijen uit eerder genoemde landen.

Via de bezoekende manager komt u in korte tijd en tegen geringe kosten veel te weten over de ontwikkelingen en mogelijkheden in de eigen sector in een van de doellanden. Ook verankert u bepaalde kennis en ervaring in een van deze landen.

Inhoud programma

De managers krijgen vóór het traineeship in Nederland een week training op locatie in Mexico. Daarna krijgen ze een week training in Nederland, gevolgd door het traineeship van 1 of 2 weken.

Onderwerpen die tijdens deze trainingen aan de orde komen zijn onder meer:

  • maatschappelijk verantwoord ondernemen, local capacity en content development;
  • unique selling points van de Nederlandse energiesector;
  • identificeren van kansen voor de energiesector in de doellanden;
  • international business development;
  • international human resources;
  • ervaringen van Nederlandse organisaties opererend in de regio (iPS, Damen, Van Oord en Boskalis);
  • culturele aspecten.

Tijdens de training wordt ook aandacht besteed aan de ontwikkeling van de persoonlijke vaardigheden van de deelnemers.

Met het traineeship krijgen zowel deelnemers als Nederlandse bedrijven de kans om mogelijkheden tot samenwerking en/of zakendoen te onderzoeken.

Doel

Het traineeship creëert voor het Nederlandse bedrijf en de buitenlandse manager een win-win situatie:

  • Het programma bevordert de samenwerking en zakenrelaties kunnen nauw worden aangehaald en ontwikkeld. Aan het eind van het programma is het Nederlandse bedrijf verzekerd van een beter opgeleide, zeer gemotiveerde contactpersoon. De buitenlandse deelnemer is verzekerd van een uitgebreider netwerk. Hij of zij heeft, in theorie en praktijk, kennisgemaakt met de Nederlandse/Europese wijze van ondernemen.
  • Het programma biedt de mogelijkheid tot samenwerking voor (beoogde) activiteiten in de doellanden en ook in Nederland.
  • De managers krijgen tijdens het programma een internationaal kader om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Deelname

Heeft u interesse in de Energy Executives Training? Op de pagina Deelname en financiering leest u meer over het programma.

Kalender 2019

maandag 23 september 2019
maandag 23 september 2019
vrijdag 27 september 2019
maandag 30 september 2019
zondag 13 oktober 2019

Service menu right