Schoolmelkregeling

De schoolmelkregeling stimuleert onder andere de melkconsumptie bij kinderen. Erkende leveranciers en erkende basis- en middelbare scholen krijgen een vergoeding om leerlingen schoolmelk te geven.

Deze regeling is tijdelijk gesloten. U kunt nu niet aanvragen.

Met deze regeling wil de Europese Unie gezonde voedingsgewoontes bij kinderen stimuleren en zo de afzet van melk en zuivelproducten op de lange termijn bevorderen.

Erkenning aanvragen

Om voor subsidie in aanmerking te komen, hebben schoolmelkleveranciers en onderwijsinstellingen die zelf de melk inkopen een erkenning nodig. Die vraagt u bij ons aan.

Voor het schooljaar 2018-2019 kon u van 1 augustus 2018 tot en met 7 september 2018 een erkenning aanvragen. De voorwaarden vindt u op de pagina Schoolmelk op mijn.rvo.nl.

Erkenning ontvangen?

Erkende leveranciers benaderen zelf de scholen waaraan zij leveren. Als een school zich heeft aangemeld bij een leverancier, dan kunnen de ouders hun kinderen opgeven voor deelname. Bij sommige leveranciers kunnen ouders van kinderen op deelnemende scholen direct een abonnement afsluiten met de leverancier.

Budget

Voor het schooljaar 2018-2019 is ongeveer € 2,4 miljoen beschikbaar voor de schoolmelkregeling.

De subsidie bedraagt € 0,14 per 200 milliliter halfvolle, gepasteuriseerde melk (inclusief de lactosevrije variant) per kind per dag.

Subsidie aanvragen

Heeft u als leverancier of onderwijsinstelling een erkenning gekregen? Dan sturen wij u de formulieren toe waarmee u subsidie aanvraagt. Dit kan vanaf 1 december 2018.

Hoe u subsidie aanvraagt, leest u op de pagina Schoolmelk op mijn.rvo.nl.

Evaluatie schooljaar 2017-2018

Benieuwd hoe de scholen, kinderen en ouders het Schoolmelkprogramma in het schooljaar 2017-2018 hebben ervaren? Lees dan het evaluatierapport.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Schoolmelk? Meldt u zich dan aan voor de RSS nieuwsvoorziening van RVO.nl. Hoe doet u dat?

Bekijk ook de rss tips.

Wet- en regelgeving

De Regeling schoolmelk bestaat al sinds 1977. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft met de schoolmelkregeling invulling aan EU-regelingen. Bekijk de voorwaarden in de wet- en regelgeving van de Regeling schoolfruit, -groente en - melk 2018.

U vindt de verordeningen over steun voor de verstrekking van groente, fruit, bananen en melk in onderwijsinstellingen op de website van EUR-lex:

Service menu right