Starters International Business (SIB)

Wilt u uw product in het buitenland op de markt brengen? Export biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet. Het kan ook het antwoord zijn op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Met Starters International Business (SIB) helpt het ministerie van Buitenlandse Zaken bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Budget

Het budget voor 2019 is vastgesteld op € 3.950.000. Dit budget geldt voor de coachings-, missie- en kennisvouchers van de SIB-regeling en de Brexit-vouchers.

Voor wie

SIB staat open voor:

  • Nederlandse mkb-ondernemers. Met de mkb-toets gaat u na of uw organisatie geldt als een mkb-onderneming.
  • het Caribische deel van het Koninkrijk. Hierdoor is het mogelijk om vanuit Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) of Aruba, Curaçao en Sint Maarten een aanvraag in te dienen.

SIB-vouchers aanvragen

Het aanvragen van SIB-vouchers kunt u doen via mijn.rvo.nl:

SIB in de praktijk

Bekijk het webinar De eerste stappen naar het buitenland. Dit webinar helpt ondernemers die verder willen kijken dan de landsgrenzen.

Exporteerwijzer

Als u uw producten voor het eerst in het buitenland gaat verkopen, dan heeft u vast veel vragen. Strategische vragen zoals 'Is mijn interne organisatie klaar om te exporteren?' en praktische vragen als 'Welke douaneformaliteiten moet ik regelen?' In de Exporteerwijzer van de Kamer van Koophandel (KvK) vindt u veel exportonderwerpen op een rij.

Service menu right