Voucher individuele coaching SIB

Bent u een mkb-ondernemer en heeft u geen of weinig ervaring met zakendoen op buitenlandse markten? Wilt u gaan exporteren en bent u bereid tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten? Dan is individuele coaching iets voor u.

SIB ook voor Caribische deel Koninkrijk

In 2018 staat SIB ook open voor het Caribische deel van het Koninkrijk. Hierdoor is het mogelijk om vanuit Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) of Aruba, Curaçao en Sint Maarten een aanvraag in te dienen.

Komt u daar vandaan en wilt u als uitvoerende organisatie en coach worden aangemerkt? Dan moet u voldoen aan een aantal criteria. Voldoet u aan deze criteria? Neem dan contact met ons op.

Coachtraject

Het coachtraject wordt uitgevoerd door een adviseur van een private organisatie. U kiest zelf met wie u wilt samenwerken. Deze organisatie en de betreffende coach moeten aan de door RVO.nl gestelde voorwaarden voldoen. In het overzicht SIB-uitvoerders (pdf) vindt u de organisaties en adviseurs die door RVO.nl zijn aangemerkt als uitvoerder.

Samen onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt toe naar een concreet actieplan voor een internationaliseringsstrategie. Het coachtraject duurt gemiddeld 4 maanden. In 3 tot 5 sessies met de adviseur/coach doorloopt u de volgende stappen:

1. Motivatie, ambitie en onderscheidend vermogen

Samen identificeert u eerst kansrijke exportmarkten, op basis van uw ambitie en het onderscheidend vermogen van uw product/dienst en onderneming.

2. Marktinformatie

Vervolgens onderzoekt u nader hoe aantrekkelijk deze markten zijn.

3. Interne analyse

Tenslotte inventariseert u wat nodig is om succesvol te worden op deze markten. Zo krijgt u een actiepuntenlijst internationaal ondernemen. Dit is het eindpunt van het coachtraject.

Voucherwaarde

De voucherwaarde is € 2.400 (exclusief 21% btw). U betaalt € 504 btw aan de adviseur/coach. Deze kunt u weer terugvragen in uw btw-aangifte.

De factuur die u ontvangt van de uitvoerende organisatie/coach ziet er meestal zo uit:

Factuur
BeschrijvingBedrag
Advieskosten€ 2.400
Btw 21%€ 504
Totaal incl. btw€ 2.904
Voldaan via voucher€ 2.400
Restant te betalen

€ 504


De Caribische gebiedsdelen van het Koninkrijk kennen geen btw-systeem zoals in Europees Nederland. Wel moet u in alle gebiedsdelen omzetbelasting betalen voor diensten die worden geleverd door een lokale exportcoach. Als hoofdregel geldt voor alle gebiedsdelen dat u geen recht heeft op aftrek van deze belasting.

Voucher individuele coaching aanvragen

Vraag uw Voucher individuele coaching aan via mijn.rvo.nl. Kies daarvoor 'Aanvragen' onder het blokje Direct Regelen. U hoeft bovenaan de pagina niet in te loggen. Om de aanvraag in te dienen heeft u eHerkenningsmiddel niveau 1 nodig.

De voucher is 6 maanden geldig.

Wanneer u de voucher overdraagt aan de SIB-adviseur, geldt dat als bewijs van de geleverde dienst. Met de voucher 'betaalt' u dus de diensten van de adviseur. Het is geen financiële bijdrage voor de uitvoering van eventuele acties na het coachingstraject.

De adviseur verzilvert de voucher bij RVO.nl. Per mkb-onderneming kan één voucher individuele coaching aangevraagd worden.

Service menu right