Joint Industry Projects - JIP

Houdt u zich in samenwerkingsverband bezig met de verduurzaming van het industriële energiesysteem? En richt u zich daarbij op nieuw toegepast R&D onderzoek? De subsidie Joint Industry Projects - JIP ondersteunt projecten van ondernemers, wetenschappers en kennisinstellingen. Een eigen substantiële inhoudelijke en financiële bijdrage van uw samenwerkingsverband is ook nodig bij deze regeling.

Deze regeling is tijdelijk gesloten. U kunt subsidie aanvragen vanaf 1 april 09:00 uur tot 28 mei 2019 17:00 uur.

De subsidie Early Adopter Projecten (EAP) verviel in 2018. Kleine projecten zijn daarom nu ook welkom in de JIP-tender. Aanvragen voor subsidie van projecten tot € 50.000 hebben een voordeel bij de rangschikking. Maximaal € 250.000 subsidie zal eerst over projecten worden verdeeld waarvoor maximaal € 50.000 subsidie is aangevraagd.

Budget

Subsidiebudget Joint Industry Projects

ProjectSubsidieplafond 2019
Joint Industry Projects - JIP€ 5,75 miljoen

Aanvragen

De regeling is gesloten. U kunt vanaf 1 april 9:00 uur tot 28 mei 2019 17:00 uur subsidie aanvragen. Ga naar mijn.rvo.nl voor meer informatie over wat er gebeurt na uw aanvraag, of voor het indienen van een voortgangsrapportage, projectwijziging of het aanvragen van vaststelling.

LET OP: Dien uw aanvraag tijdig in! Een aanvraag die RVO.nl te laat ontvangt of die na de sluiting van een tender niet compleet is, wijzen we af. Het tijdstip van ontvangst op de servers van RVO.nl is leidend. Ook digitale post kan vertraagd aankomen.

Projectidee toetsen

Laat uw projectidee toetsen zodat u de definitieve subsidieaanvraag voor een Subsidie energie-innovatie kunt doen. Als dat van toepassing is, wijzen we u op andere subsidies die mogelijk interessant zijn.

Projectbeheer

Voert u al een project uit onder JIP? Ga naar mijn.rvo.nl voor meer informatie over wat er gebeurt na uw aanvraag of voor het indienen van een voortgangsrapportage, projectwijziging of het aanvragen van vaststelling.

Downloads:

Service menu right